Bra tekniska råd gör skillnaden

Ibland ligger inte mervärdet för en elektriker i jobbets komplexitet, utan i råd till kunden. Bra råd kan spara tid, pengar och ansträngning. Vi utförde tre jobb i Göteborg på en dag. Vi kunde tillföra mest värde i alla tre jobb i de råd vi gav för att göra slutresultatet vackrare, billigare och säkrare. Ibland ligger inte mervärdet för en elektriker i jobbets komplexitet, utan i råd till kunden.

Tre fina elektriska arbeten för att förbättra huset

En kund kom till oss med tre problem. Den första önskan han hade var el i sitt garage. Problemet var att husets grund kom i vägen och förhindrade strömkablar att komma in i garaget. Den andra utmaningen som den här kunden ville ha hjälp med var att installera belysning på sin terrass på första våningen i huset. Slutligen hade han ett problem ett tag att hans elektriska uteplatsskydd inte var ordentligt anslutet, så att det inte alltid fungerade korrekt.

Lösningen

För elen i garaget var kundens idé att gräva ett hål under grunden av huset genom vilket de elektriska kablarna kunde passera. Vi rekommenderade kunden att göra detta annorlunda och att borra ett hål genom grunden. Detta sparar mycket tid och pengar eftersom det inte behöver gräva en meter djupt hål under hans hus. Vi tog på oss borrningen.

Det andra projektet

Det andra projektet där våra råd kunde hjälpa kunden handlade om att installera belysning på terrassen. Kunden var besvärad om alternativen för att hänga och välja belysning. För att lösa detta sträckte vi en kabel i rostfritt stål över terrassen där vi monterade Phillips HUE-lampor. Dessa två lampor kan manövreras med en smartphone-app och kan ändra färg. Fördelen med dessa lampor är inte bara det vackra ljuset de ger, utan också den extremt låga energiförbrukningen, vilket sparar kostnader på lång sikt.

Slutligen tittade vi också på den elektriska uteplatsen som inte fungerade korrekt. Det visade sig att anslutningen via en omkopplare mellan taket och strömförsörjningen inte fungerade. Nu har vi anslutit taket direkt till strömförsörjningen så att den gör sitt jobb bra igen.

Resultatet

Vi var tvungna att arbeta hårt en dag, men slutförde de tre ovanstående jobb. Kunden kan nu njuta av en terrass med fungerande tak, vacker belysning och hans garage har 5 praktiska uttag och bra belysning. Allt detta har uppnåtts på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt.

Kontakta oss för en elektriker i Göteborg!