ÖVERBELASTNING AV SÄKRINGSBOXEN

Fler och fler elektriska apparater finns i det genomsnittliga hemmet i vårt land. Titta bara på ditt kök. Här hittar du utan tvekan kylskåp, kaffebryggare, vattenkokare, diskmaskin, mikrovågsugn och ugn. Dessutom lagar fler och fler människor på induktion. Denna stora mängd utrustning kräver mycket av din säkringsbox. I själva verket kanske säkringslådan inte drar. I så fall kommer kontakten att flyga ut ständigt och du kommer inte att kunna använda de elektriska apparaterna bakom gruppen. Detta är naturligtvis inte kul. Det är därför vi berättar här vad du ska göra om säkringsboxen är överbelastad.

Dela elektriska apparater mellan grupperna

Kräver elektriska apparater i ditt hem för mycket av säkringslådan? Då kommer det att vara överbelastat. För att förhindra detta är det viktigt att fördela elektriska apparater väl mellan de olika grupperna. På detta sätt är risken för överbelastning den minsta. I vissa fall är detta relativt enkelt. Till exempel ser vi allt mer att apparaterna i ett kök är indelade i två grupper. Men det finns också fall där detta är betydligt svårare. I så fall ska du inte arbeta med alla typer av förlängningskablar för att fördela elen mellan grupperna. Nej, överväg att utöka din säkringsbox.

Expandera stopprutan

Nya grupper läggs till genom att utöka din säkringsruta. Detta gör det mycket lättare att distribuera elektriska apparater, vilket förhindrar överbelastning. Vill du utöka din säkringsbox? Gå inte arbeta med detta själv. Arbetet med den elektriska installationen är ganska farligt. Till exempel kan du få ström när du inte är försiktig. Dessutom finns det en chans att du kopplar saker fel. Som ett resultat kanske installationen inte fungerar korrekt. Det kan till och med finnas en kortslutning. I värsta fall kan det orsaka brand i ditt hus. Vill du utöka din säkringsbox? Lämna alltid detta till en professionell elektriker från Göteborg.