På detta sätt sparar du energi

Att spara energi är kul. Du kommer snart att märka effekten på ditt bankkonto eftersom du kan spara tiotals och ibland till och med hundratals euro per år! Det är pengar som du normalt aldrig skulle se igen, och det är synd. Vi ger dig några tips om hur du kan använda energi mer effektivt.

Bra isolering förhindrar att värmen bara går genom väggen

Det är väldigt enkelt att spara pengar om du har bra isolering. Vad som inte går bort behöver du inte komplettera, och det är verkligen detsamma med värme. Värmen som går förlorad på grund av otillräcklig isolering måste fyllas på och pannan måste gå varm under längre tid. Detta kostar inte bara mycket gas, utan också el för att driva pannan. Så spara pengar och säkerställ god isolering!

TV: n kan stängas av när ingen tittar

Vi vill alla göra några besparingar på våra energiräkningar, men är inte villiga att göra stora uppoffringar. Vi vill inte sitta ute i kylan på vintern och spara på gas så här, vi vill inte bara duscha i 5 minuter framöver och vi vill verkligen bara spara om det kostar ingenting. Det är väldigt enkelt, men många tv-apparater går i standby-läge som standard när du stänger av dem. Genom att ta bort kontakten från uttaget eller köpa ett strömuttag med strömbrytare från och med nu, förhindrar du att TV: n stannar i standby och därmed sparar energi.

Hur använder du mindre energi under vintermånaderna

När människor frågar hur de kan använda mindre energi under de kalla vintermånaderna vill de ofta höra kreativa sätt som de inte har tänkt på tidigare. Saker som att köpa en effektiv centralvärmepanna eller sätta på en varm tröja har rekommenderats av de flesta flera gånger. Detta är till liten nytta för dem. Vi förstår detta och vill därför ge dig några tips i den här artikeln för att spara energi under de kalla vintermånaderna som du inte har hört tidigare.

Dekorera ditt rum

Genom att utforma ditt rum smartare är det möjligt att använda mindre energi på vintern. Tricket är att flytta möblerna så långt bort från husets ytterväggar som möjligt. Du lider ofta av drag längs dessa väggar och det känns mycket kallare i huset.

Ge bra luftflöde

Genom att säkerställa ett bra luftflöde i huset är det möjligt att spara energi. Med andra ord måste ett kontrollerat luftflöde säkerställas. Detta beror på att den varma luftens flöde i huset kan regleras så att den kan användas mer effektivt.

Öka luftfuktigheten

På vintern blir luften i huset ofta mycket torr. Fuktig luft känns dock varmare och behåller värmen bättre. Genom att öka luftfuktigheten i huset kan du därför se till att värmen inte behöver ställas in så högt. Luftfuktigheten kan till exempel ökas med hjälp av en luftfuktare.